Ένα βήμα μπροστά έκανε η Specisoft για την υλοποίηση του πλάνου της που αφορά ένα project έκπληξη για τον κλάδο του FinTech.

Η ελληνική εταιρεία πληροφορικής με CEO της τον Θεοκλή Βασιλειάδη σχεδιάζει, όπως είχε αναφέρει το newmoney πριν από δυο μήνες, λογισμικό με στόχο τη διασύνδεση με τα χρηματιστήρια των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20).

Το έργο θα περιλαμβάνει την δημιουργία πλατφόρμας επιλογής χαρτοφυλακίου μετοχών και η επιβεβαίωση ήρθε μετά από επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της Specisoft.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:

Επενδυτικό σχέδιο κατέθεσε η Specisoft, στην δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ΙΙ «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και υπηρεσιών».

Η επένδυση αφορά στην δημιουργία πλατφόρμας επιλογής χαρτοφυλακίων μετοχών, με σύνδεση με όλα τα χρηματιστήρια των G20, μέσω API.

Ειδικότερα, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενός ευφυούς συστήματος συνδυαστικής χρήσης των τριών κύριων θεωριών επιλογής χαρτοφυλακίων μετοχών, Θεμελιώδους ανάλυσης, Επιλογής Χαρτοφυλακίου με χρήση του μετώπου των άριστων χαρτοφυλακίων (Efficient Frontier) και της Τεχνικής Ανάλυσης.

Ήδη, από το ερευνητικό σκέλος έχουν προκύψει εντυπωσιακά αποτελέσματα για τα χαρτοφυλάκια μετοχών και τα χρηματιστήρια των G20.

Με αυτήν την επένδυση, η Specisoft θα εδραιώσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά με το καινοτόμο αυτό λογισμικό εξελίσσοντας τα παρεχόμενα προϊόντα της σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις και απαιτήσεις του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Πιέσεις για μόνιμη ρύθμιση στα αδήλωτα τετραγωνικά

Δημοσκοπήσεις (Νο2), ο Καλογρίτσας, τα «μαύρα» και ο Βουρλιώτης, το μυστήριο με τη Μαρτίνου και ο… χάρτινος βασιλιάς

Χρυσές λίρες: Πόσες «σκότωσαν» και πόσες αγόρασαν οι Έλληνες μέσα σε μία 20ετία (πίνακας)