Επιχειρήσεις

Spotawheel: Είσοδος της ελληνικής startup στην αγορά της Ρουμανίας

  • newsroom


Η Spotawheel ξεκίνησε από τους Έλληνες Χάρη Αρβανίτη, Κυριάκο Αγαδάκο και Χρήστο Ζήση για να μεσολαβήσει, αποκλειστικά διαδικτυακά, στις συναλλαγές αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η ελληνική πλατφόρμα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Spotawheel, η οποία κατατάχθηκε πέρυσι ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εξειδικευμένη επιχείρηση στην Ευρώπη, εισέρχεται στη Ρουμανία στο πλαίσιο ενός επιθετικού σχεδίου επέκτασης στην ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Profit.ro.

Σύμφωνα με το Insider Romania, oι Ρουμάνοι αγοράζουν κάθε χρόνο περισσότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από εισαγωγές παρά καινούργια. Παρά το γεγονός ότι η εταρεία – που βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο startup –  ιδρύθηκε το 2016 στην Αθήνα, έχει ήδη επεκτείνει τις  δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Πολωνία και τη Γερμανία.

Η εταιρεία προσφέρει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλατφόρμα το αυτοκίνητο που θέλει να δοκιμάσει και η πλατφόρμα υπόσχεται να το παραδώσει για δοκιμή σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας επιλέξει ο πελάτης. Παράλληλα, η Spotawheel υπόσχεται επιστροφή χρημάτων εντός 7 ημερών από την αγορά του αυτοκινήτου και 5 χρόνια εγγύηση, τη μεγαλύτερη εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Spotawheel συγκέντρωσε πρόσφατα 19,6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε επενδύσεις και δάνεια με την υποστήριξη επενδυτικών κεφαλαίων όπως τα VentureFriends, Velocity Partners και FJ Labs. Πέρυσι, η εταιρεία κατατάχθηκε στην 39η θέση μεταξύ 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη από τους Financial Times.

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βουλή τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα MyDATA

Λιμάνι Πειραιά: Εισαγωγείς δεν πάνε να παραλάβουν τα εμπορευματοκιβώτια

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε συναγερμό οι ειδικοί παρά τη μείωση των κρουσμάτων