Επιχειρήσεις

Στην ανακρίτρια η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τα email για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

  • newsroom


Oι Δημήτρης Κουτσολιούτσος ιδρυτής της εταιρείας, ο γιος του Τζώρτζης αλλά και η Καίτη Κουτσολιούτσου, έχουν κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από την ανακρίτρια

Ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά την δικογραφία της Folli Follie αναμένεται να βρεθούν εκ νέου σήμερα τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματικών κατηγοριών για την εν λόγω υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος ιδρυτής της εταιρείας, ο γιος του Τζώρτζης αλλά και η Καίτη Κουτσολιούτσου, έχουν κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από την ανακρίτρια, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση της Folli Follie. Mεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που αποκαλύφθηκαν χθες και προκάλεσαν σάλο, καθώς από αυτά διαφαίνεται εμπλοκή υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με σκοπό, όπως αναφέρεται, η εταιρεία να ξεπεράσει τους ελέγχους και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθε, μετά την αποκάλυψη ότι τα οικονομικά της στοιχεία ήταν πλαστά και οι ισολογισμοί της «μαγειρεμένοι».

 Συγκεκριμένα, τα ονόματα των Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα περιλαμβάνονται σε mail που, σύμφωνα με τη δικογραφία, απέστειλε τον Μάιο του 2018, ο υπάλληλος της Folli – Follie Ν.Σ. στον τότε μεγαλομέτοχο της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Σήμερα, ωστόσο, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βρίσκεται προφυλακισμένος για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως και ο πατέρας του ιδρυτής της πολύπαθης εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Μάλιστα, οι δυο κατηγορούμενοι – πατέρας και γιος- που θα οδηγηθούν από τις φυλακές ενώπιον της ανακρίτριας θα ερωτηθούν για τα επίμαχα mail, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Στα μηνύματα αυτά οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα δυο στελέχη του εμφανίζονται – όπως τουλάχιστον αναφέρει στο μήνυμα του ο υπάλληλος Ν.Σ. – πρόθυμα να ευνοήσουν την εταιρεία και μάλιστα, τον Μάιο του 2018, σε χρόνο δηλαδή κατά τον οποίο το σκάνδαλο της Folli Follie, που διέσυρε τη χώρα διεθνώς, είχε αποκαλυφθεί και η διαπραγμάτευση της μετοχής της είχε ανασταλεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα νέα αυτά στοιχεία, που δίνουν πλέον στην όλη υπόθεση και πολιτική διάσταση, προέρχονται από έλεγχο που διενήργησε στην Folli Follie κατόπιν εντολής που έλαβε από τις δικαστικές αρχές η εταιρεία Price Water House Coopers. Μετά τον έλεγχο, η εταιρεία συνέταξε έκθεση 200 σελίδων, στην οποία περιλαμβάνονται και τα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

«Φούσκωσαν» την Folli Follie και έβγαλαν €180 εκατ. από πωλήσεις μετοχών – μερίσματα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την Folli Follie – Αλληλοκατηγορίες για «νταραβέρια»

Ο Τζώρτζης, τελικώς, φαίνεται ότι ήταν προοδευτικός!