Την πώληση της Intracom Defense (IDE) στην ισραηλινή Israel Aerospace Industries ανακοίνωσε και επισήμως η Intracom Holdings.

Το deal αφορά το 90,91% του μετοχικού κεφαλαίου ή αλλιώς 23,1 εκατομμύρια ονομαστικές μετοχές. Το υπόλοιπο 9,09% των μετοχών παραμένει στα χέρια ανώτατων και ανώτερων στελεχών της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Η πώληση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2023.

Μετά την ανακοίνωση της πώλησης, η μετοχή της Intracom Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποίησε άλμα κατά 4% και διευρύνθηκε στο όριο του 1,9 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος βλέπει την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς, στο πλαίσιο του εν εξελίξει εταιρικού μετασχηματισμού.

Πάντως, Intracom και IDE φαίνεται ότι θα συνεχίσουν την στενή συνεργασία, καθώς πρόσφατα ο Όμιλος του κ. Κόκκαλη ανακοίνωσε την ίδρυση της Intracom Aviation με ποσοστό 51%. Το υπόλοιπο 49% ανήκει στην Intracom Defense. Η εταιρεία έχει ως βασικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών τροποποίησης, επισκευής, συντήρησης και μετατροπής αεροπλάνων, ελικοπτέρων και εν γένει αεροσκαφών.

Όσον αφορά την Israel Aerospace Industries, θεωρείται ο σημαντικότερος κατασκευαστής αεροδιαστημικής και αεροπορίας του Ισραήλ, παράγοντας εναέρια και αστροναυτικά συστήματα τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση. Απασχολεί περίπου 15.000 άτομα, ενώ το 100% των μετοχών ανήκει στο ισραηλινό κράτος.

Η ανακοίνωση της Intracom Defense

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Οι χελώνες, οι κουκουβάγιες και τα πουλάρια, «οι ψήφοι Κασιδιάρη», η TUI μιλάει για ρεκόρ στον τουρισμό και η αντιπολίτευση στον Σαράντη

ΕΝΦΙΑ 2023: Αυξάνεται η ακίνητη περιουσία, λιγοστεύουν οι ιδιοκτήτες

Αλίκη Παπαχελά: Βγαίνει στο σφυρί το σπίτι της στο Μαρούσι (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ