Αυξημένα τα έξοδα, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο για τα ψυγεία και τα aircondition των ζαχαροπλαστείων, καθώς  δουλεύουν όλο το 24ωρο καταναλώνοντας πολύ ενέργεια, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) Ιωάννης Γλύκος.

Οι αλματώδεις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, στο φυσικό αέριο και τις πρώτες ύλες έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα είπε.

Την ίδια ώρα οι τιμές στη ζάχαρη, στο αλεύρι και τη γλυκόζη, έχουν αυξηθεί κατά 100% ενώ στο ηλιέλαιο ανέβηκαν κατά 200%.

«Εμείς κρατήσαμε τις τιμές χαμηλά, κάναμε μόνο ένα 10% αύξηση στα προϊόντα μας. Αν τα αυξήσουμε κι άλλο ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει», είπε.

Όμως, αρκετά ζαχαροπλαστεία, ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε γειτονικούς δήμους, λόγω του πολύ αυξημένου κόστους λειτουργίας και της πτώσης των πωλήσεων, ετοιμάζονται να κλείσουν για δυο μήνες το καλοκαίρι και να επανεξετάσουν τη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου για νέα NPLs (και) οι επιχειρήσεις – Οι παράγοντες που θα σώσουν την παρτίδα

JP Morgan: Καμπανάκι τα υψηλότερα επιτόκια για τη βιωσιμότητα του χρέους

Πετρέλαιο: Η Σαουδική Αραβία οδηγεί σε πτώση τις τιμές – Πιθανή επίσκεψη Μπάιντεν στο Ριάντ