Για πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η Apple έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του γίγαντα της τεχνολογίας, Τιμ Κουκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, δήλωσε ότι «καταβάλουμε προσπάθειες να τιμολογήσουμε τα προϊόντα μας ανάλογα με το κόστος τους, ωστόσο ο πληθωρισμός είναι εμφανής»,

«Και νομίζω πως δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό. Όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πληθωριστικές πιέσεις», συμπλήρωσε ο Κουκ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για πωλήσεις ρεκόρ ύψους 123,9 δισ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2021.

«Το κόστος των logistics είναι πολύ αυξημένο, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεταφορά των προϊόντων», ανέφερε ο επικεφαλής της Apple, ενώ στη συνέχεια, ο Κουκ εξέφρασε την ελπίδα πως η άνοδος του πληθωρισμού θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο, ωστόσο τόνισε πως είναι εμφανές ότι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι πλέον αρκετά διαφορετική.

Η Apple το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο δ’ τρίμηνο ανήλθαν σε 123,9 δισ. δολάρια, με τα αποτελέσματα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Κλείνουν μέσα στον επόμενο μήνα οι εκκρεμότητες με τα «κουρεμένα» ενοίκια

Παντελής Παντελιάδης: Ο τελευταίος μίας μεγάλης γενιάς αυτοδημιούργητων σουπερμαρκετάδων

ΔΕΔΔΗΕ: Πώς θα τρέξει το mega project των «έξυπνων μετρητών»