Η Ιωνική Σφολιάτα αποτελεί το νέο στόχο εξαγοράς του Ομίλου Switz Group του Ινδού επιχειρηματία Ταϊζούν Κορακιγουάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος που επενδύει κατά κύριο λόγο στον ευρύτερο χώρο της βιομηχανικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής αποκτώντας πλειοψηφικά μερίδια μεταξύ άλλων στις εταιρείες Κρητών Άρτος, Κουλουράδες, Olympic Foods, Aρτιζάν Eλλάς κ.α., κινείται για την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού μεριδίου στην εταιρεία που ίδρυσε πριν από 32 χρόνια ο κ. Γιώργος Πορτοκαλίδης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις, που κρατάνε εδώ και μήνες, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν λεπτομέρειες πριν την ανακοίνωση του.

Με βάση αυτές και κατά το μοντέλο που έχει ακολουθήσει το Switz Group και στις υπόλοιπες επενδύσεις του, ο κ. Γιώργος Πορτοκαλίδης, που θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία που ίδρυσε, θα παραμείνει στο «τιμόνι» της Ιωνικής Σφολιάτας.

Υπενθυμίζεται ότι μέτοχος της Ιωνικής Σφολιάτας είναι επίσης και η Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη του Ομίλου Vivartia, με ένα ποσοστό περίπου 34%, η οποία φέρεται να διατηρεί το ποσοστό της. Επίσης 19% του μετοχικού κεφαλαίου ελέγχει η Σταύρος Νένδος ΑΒΕΕ – Select με τον κ. Δημήτρη Νένδο μάλιστα να έχει και τη θέση του Προέδρου στην Ιωνική Σφολιάτα.

Η Ιωνική Σφολιάτα τα τελευταία χρόνια έχει μία εντυπωσιακή ανοδική πορεία, φθάνοντας πέρυσι, με βάση τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε πρόσφατα, να σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της έχοντας επιτύχει να δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο πελατών στον κλάδο του HORECA και της λιανικής στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 35 χώρες.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις το 2022 η εταιρεία είχε αύξηση 36,82% στον κύκλο εργασιών της, ο οποίος έφθασε τα 27,43 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο τα καθαρά κέρδη τριπλασιάστηκαν! Τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν πέρυσι το 1,5 εκατ. ευρώ από 564 χιλ. ευρώ το 2021 (+166,11%) και το μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 30,18% από 29,24%

Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της Ιωνικής Σφολιάτας, στο τέλος του 2022, έφτασε τα 231 άτομα από 175 το 2021 (+32%) και τα Ίδια Κεφάλαια είχαν αυξηθεί στα 11,69 εκατ. ευρώ περίπου.

Για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεών της παρά τον αυξημένο πληθωρισμό που έχει επηρεάσει την ελληνική οικονομία, λόγω των υψηλών τιμών, αναφέρει η διοίκησή της στην οικονομική έκθεση για το 2022.

Διαβάστε ακόμη

Cero Development: Πήρε το «οκ» του ΥΠΕΝ για mega φωτοβολταϊκό 250 MW στη Θεσσαλία

Η Fitch υποβάθμισε τις ΗΠΑ σε «ΑΑ+» (πίνακας)

Την Ιωνική Σφολιάτα εξαγοράζει ο Ινδός επιχειρηματίας Ταϊζούν Κορακιγουάλα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ