«Η Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο στη σωστή κατεύθυνση. Η επιτυχία της, εξαρτάται από όλους μας και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενισχύσουμε το τουριστικό brand name της χώρας και να παραμείνει η Ελλάδα ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, η συμβολή της τεχνολογίας θα είναι καθοριστική. Οι δικτυακές υποδομές, η ψηφιακή ωριμότητα και οι σύγχρονες εφαρμογές είναι πλέον κριτήρια για να επιλέξει ο Έλληνας και ξένος επισκέπτης τον τουριστικό του προορισμό».

Αυτό ανέφερε στο μήνυμά του προς τη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ προσθέτοντας ότι στον όμιλο «αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και κάνουμε τολμηρά βήματα. Καταρχάς, αναβαθμίζουμε τη χώρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επένδυση σε δικτυακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών. Με επενδύσεις πάνω από 3 δισ. ευρώ, φέρνουμε την οπτική ίνα στα 2/3 της Ελλάδας, και το 5G σε κάθε γωνιά της χώρας. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες internet στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό.

Υλοποιούμε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που αναδεικνύουν το πολιτιστικό μας προϊόν και καθιστούν τη χώρα πιο θελκτική για τον επισκέπτη. Έργα όπως το δωρεάν wifi σε αρχαιολογικούς χώρους και η ψηφιακοποίηση του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά και το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας, και οι εφαρμογές «έξυπνων πόλεων».

Και φυσικά, είμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση του κλάδου που θέλει να προχωρήσει με τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Η τεχνολογία προσφέρει λύσεις για κάθε ανάγκη. Για την προσέλκυση επισκεπτών, για την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία, για την καλύτερη εμπειρία των πελατών, για τη μείωση των εξόδων».

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει λύσεις και για κάτι ακόμη, που γίνεται όλο και πιο σημαντικό σε παγκόσμιο επίπεδο: Τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Ο κόσμος πλέον επιλέγει πού θα μείνει, πώς θα μετακινηθεί, πού θα επενδύσει, και με κριτήρια βιωσιμότητας γι’ αυτό και είναι σημαντικό ο κλάδος να βάλει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής του. «Δεν είστε μόνο επιχειρηματίες και στελέχη του τουρισμού, είστε το «πρόσωπο της χώρας». Το έργο σας είναι διπλά σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

Διαβάστε ακόμη:

Capital Economics: Νωρίτερα και σε υψηλότερα επίπεδα τα peaks στις αποδόσεις των ομολόγων

Lambi Resort: Ανατροπή με ακύρωση του «ιερού σφυριού» για το 4άστερο ξενοδοχείο (pic)

Εγκρίθηκε η μεγάλη επένδυση στο «μικρό Ελληνικό» ύψους €840 εκατ.