Στο συγκρότημα γραφείων της Importex στη λεωφόρο Συγγρού αναμένεται να μετακομίσει η ΤTEC από τον κλάδο των call centers, ένα ακόμη μεγάλο, διεθνές όνομα του εξωτερικού που ήδη έχει αποκτήσει παρουσία την τελευταία τετραετία τη χώρα μας κι επιχειρεί σε αυτή τη συγκυρία το μεγάλο «άνοιγμα» με νέα γραφεία και προσλήψεις σε διαφορετικά πόστα.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μίσθωση γραφειακών χώρων στο δεύτερο κτίριο που αναπτύσσεται στο συγκρότημα της Importex (σ.σ. το πρώτο έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Generali) επί της λεωφόρου Συγγρού και των οδών Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος στην Αθήνα. Πρόκειται για τα δύο αυτόνομα κτίρια γραφείων, με συνολική επιφάνεια σχεδόν 31.000 τ.μ. σε μία επένδυση που «τρέχει» η Dimand και συμμετέχει η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, έχοντας προχωρήσει στην πώληση του πρώτου κτιρίου στην Generali. Αντίστοιχα, για το δεύτερο κτίριο έχουν προχωρήσει οι μισθώσεις, με την TTEC, κατά τις πληροφορίες, να έχει νοικιάσει σημαντικό τμήμα του ακινήτου, ενώ ένας ακόμη μισθωτής φαίνεται ότι θα είναι η επίσης αναπτυσσόμενη εταιρεία Polygreen, από το χώρο της κυκλικής οικονομίας.

Οσον αφορά την TTEC, η εταιρεία σύντομα εκτιμάται ότι θα αριθμεί πάνω από 1.000 εργαζομένους στην χώρα μας, μετακομίζοντας στα νέα γραφεία από το νέο έτος. Η εταιρεία έχει παρουσία εδώ και μία τετραετία στην Αθήνα, από το 2019 δραστηριοποιούμενη στο χώρο της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικών κέντρων, ενώ μέχρι σήμερα είχε γραφεία στον Κεραμεικό, κρατώντας πιο χαμηλό προφίλ.

Ο όμιλος με κεντρικά γραφεία στο Κολοράντο των ΗΠΑ διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας, διεθνή παρουσία σε 19 χώρες, με έναν αριθμό εργαζομένων που ξεπερνά τις 65.000, εξυπηρετώντας υπηρεσίες σε 50 διαφορετικές γλώσσες. Η Ελλάδα ανήκει στα περιφερειακά γραφεία του κεντρικού κόμβου της περιοχής της EMEA -Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, με παρουσία στο Λήντς του Ηνωμένου Βασίλειου και γραφεία επίσης, εκτός από την Αθήνα, στη Σόφια και την Κρακοβία. Tα γραφεία της Ελλάδας υποστηρίζουν συνολικά 25 γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, πολωνικά, ιταλικά, γαλλικά, σουηδικά, ρουμάνικα κ.α.) με την εταιρεία να βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση ανάπτυξης, έχοντας ανοικτές από το Νοέμβριο δεκάδες θέσεις εργασίας στην Αθήνα, από την εξυπηρέτηση πελατών, μέχρι διευθυντικά πόστα.

Σημειωτέον ότι από την πλευρά της η Dimand έχει εμπειρία από τις ανάγκες των εταιρειών στο χώρο της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, έχοντας συνεργαστεί καταρχάς με την Τeleperformance: Η τελευταία έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, στο Piraeus Port Plaza 1, στο πρώτο από τα πρώην ακίνητα της Παπαστράτος, την ανάπλαση των οποίων ανέλαβε η Dimand, ιδιοκτησίας πλέον του ομίλου Eurobank μέσω της Grivalia. Παράλληλα, η Teleperformance έχει μισθώσει για εργαζομένους της και διαμερίσματα που έχει αναπτύξει γι’ αυτό τον σκοπό η Dimand στον Πειραιά. Επιπλέον, η εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων είχε αναλάβει και την ολική μεταμόρφωση του πρώην κτιρίου της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο (ιδιοκτησίας επίσης του ομίλου της Eurobank μέσω της Grivalia) έκει όπου από την περασμένη χρονιά έχει εγκατασταθεί η γαλλική Webhelp, δραστηριοποιούμενη και αυτή στον κλάδο των call centers.

Διαβάστε ακόμη:

Αλ. Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Άνοιξε νέο επενδυτικό κύκλο 60 εκατ. ευρώ

Σε κινεζικό κλοιό προσφυγών ο διαγωνισμός για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων

Ο Σαμαράς με όλη τη ΝΔ και η «βαριά χειραψία», το Nammos και ο σεΐχης του Abu Dhabi, το mega deal του Γερμανού και το χρυσό συμβόλαιο του μετρό