Κύκλο χρηματοδότησης ύψους 1,73 δισ. ευρώ ολοκλήρωσε η United Group (UG) , μητρική του ομίλου της ΝΟVA, με μεγάλο αποτύπωμα στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης και φυσικά και στην Ελλάδα.

Ο όμιλος, αξιοποιώντας τη θετική συγκυρία της καλής πορείας των αγορών, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στη συγκεκριμένη κίνηση που έρχεται ως αποτέλεσμα «της ισχυρής λειτουργικής της απόδοσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στην συνεχή αύξηση του EBITDA και των εσόδων του ομίλου», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από τους επιτελείς της. Ο νέος κύκλος χρηματοδότησης πραγματοποιείται από νωρίς, με τον όμιλο να εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος και μακρύτερη περίοδο αποπληρωμής στα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των υφιστάμενων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης με λήξη το 2026 και το 2029, των υφιστάμενων PIK ομολόγων εθελουσίας αποπληρωμής με λήξη το 2025 και το 2026 και του εκταμιευμένου υπολοίπου της ανακυκλούμενης πίστωσης, επεκτείνοντας έτσι την ωρίμανση των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2026, μειώνοντας το επιτόκιο των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2029 και ενισχύοντας περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της UG.

Η σταθερά υψηλή αύξηση των εσόδων και του προσαρμοσμένου EBITDA (+32% και 28% του σύνθετου ετησίου ρυθμού ανάπτυξης (CAGR), αντίστοιχα, για την περίοδο 2015 – 2022), τα ισχυρά περιθώρια του EBITDA, η εκτεταμένης κλίμακας βελτίωση, η γεωγραφική παρουσία, η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καθώς και το βελτιούμενο συναλλαγματικό μίγμα των προσφάτων ετών, σε συνδυασμό με την απομόχλευση μέσω της πώλησης των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας TowerCo, έχουν οδηγήσει στην αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της UG σε Β2 (σταθερή) και Β (θετική) από τις Moody’s και S&P, αντίστοιχα. Τα έσοδα, από τα 377 εκατ. ευρώ το 2015 ανήλθαν στα 2,62 δισ. ευρώ το 2022 και για το εννιάμηνο του 2023 στα 2,045 δισ. ευρώ έναντι των 1,92 δις. ευρώ του αντίστοιχου εννιαμήνου του 2022.

H συναλλαγή απόλαβε θετικής ανταπόκρισης και ζήτησης από την επενδυτική κοινότητα και είχε σημαντική υπερκάλυψη. Οπως αναφέρουν οι επιτελείς του ομίλου, η εν λόγω αναχρηματοδότηση αποτελεί σημαντικό στρατηγικό βήμα για τη UG, διασφαλίζοντας τον προσανατολισμό της στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας στους πελάτες της σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Διαβάστε ακόμη 

«Παράθυρο» Χατζηδάκη για φοροαπαλλαγές σε κενά ακίνητα που ενοικιάζονται

Νωρίτερα ο ΕΝΦΙΑ του 2024 αλλά με 11 δόσεις

Ετσι θα είναι η νέα 5άστερη επένδυση άνω των 60 εκατ. του ομίλου Μήτση στη Μύκονο (χάρτης)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ