Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση περιέρχεται πλέον η MLS Πληροφορική, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα λήγει το πρώτο ομόλογο που εξέδωσε η εταιρεία με σύμβουλο έκδοσης την ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, ύψους 4 εκατ. ευρώ. Στη σημερινή γενική συνέλευση των ομολογιούχων του ΜΛΣ01 δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη αποφάσεων και πιο συγκεκριμένα να γίνει η όχι αποδεχτή η πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση της εταιρείας για τροποποίηση των όρων του ομολογιακού και παράταση κατά ένα χρόνο της λήξης του.

Τα θέματα αυτά και τα υπόλοιπα της ημερήσιας διάταξης θα συζητηθούν στην επαναληπτική ΓΣ των ομολογιούχων την ερχόμενη εβδομάδα (στις 14 Ιουλίου). Εκεί θα φανεί εάν οι ομολογιούχοι θα αποδεχθούν ή όχι την πρόταση, για την οποία ο Γιώργος Βακάρος, CEO της MLS, ανέφερε πως είναι προς τους ομολογιούχους να αποδεχθούν καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αναδιάρθρωσης. Παραμένει, πάντως, αμφίβολο εάν θα επιτευχθεί το ποσοστό που απαιτείται για τη λήψη αποφάσεων την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση το ομόλογο την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα πληρωθεί και τυπικά θα υπάρξει default. Εάν δεν αποφασιστεί παράταση την ερχόμενη Τετάρτη, οι ομολογιούχοι θα πρέπει να αποφασίσουν για τις νομικές τους ενέργειές, είτε ομαδικά, είτε όχι.

Στη Whitetip η αναδιάρθρωση, είπε ο Βακάρος

Συγκεκριμένα, ο κ. Βακάρος τόνισε πως η εταιρεία χθες υπέγραψε με την Whitetip Investments, γνωστή και από το επιτυχές restructuring των υποχρεώσεων της Folli Follie, σύμβαση βάσει της οποίας η Whitetip θα αναλάβει να συντάξει το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίος θα υποβληθεί προς τους ομολογιούχους και τις τράπεζες. «Θα ξεκινήσει άμεσα τις συζητήσεις με ομολογιούχους και πιστωτές», είπε.

Ο κ. Βακάρος παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ομολογιούχων για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρερειες. Αρκέστηκε σε γενικότητες τύπου «η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και θα προχωρήσει» και «οι ομολογιούχοι πρέπει να μας στηρίξουν για να υπάρξει επόμενη ημέρα».

Πάντως παραδέχθηκε πως η MLS πραγματοποιεί ανύπαρκτες στην πράξη πωλήσεις, τα μόνα έσοδα που υπάρχουν είναι από κάποιες ελάχιστες πωλήσεις τάμπλετ κυρίως στην Κύπρο και για να επιβιώσει απαιτείται restart με αναδιάρθρωση χρέους και είσοδο επενδυτή. Όπως είπε χρειάζονται νέα κεφάλαια τα οποία χωρίς το χρέος κατά την εκτίμησή του ανέρχονται σε 3-4 εκατ. Ευρώ και με το χρέος πάνω από 10 εκατ.ευρώ, εκτίμηση που προκάλεσε νέες απορίες καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό το ύψος του κουρέματος που θα απαιτηθεί, ποια τα ανταλλάγματα προς τους πιστωτές και άλλοι κρίσιμοι όροι του σχεδίου.

«H MLS υπήρξε. Θα πρέπει να υπάρξει μια νέα MLS για να έχουμε επόμενη ημέρα. Είναι εξαιρετικά σύνθετο το ζήτημα της αναδιάρθρωσης και ακόμη δεν έχουμε ακόμη όλα τα δεδομένα. Δυσκολευόμαστε ακόμη και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων που έχουν απομείνει. Μπορεί να μην έχω όλες τις απαντήσεις αλλά προσπαθώ καθημερινά, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και αν θέλετε, εμείς επιθυμούμε να στηρίξετε το έργο που γίνεται», ανέφερε ο κ. Βακάρος απευθυνόμενος στους ομολογιούχους ομολογιούχων

Ο κ. Βακάρος υποστήριξε σε ερώτηση του newmoney ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Corinth Investments για την είσοδό της στην MLS ως στρατηγικός επενδυτής, κάτι που ελέγχεται και μένει να αποδειχθεί. Είπε ακόμη ότι υπάρχουν συζητήσεις με έναν ακόμη υποψήφιο επενδυτή, χωρίς να τον κατονομάσει.

Για το θέμα των οικονομικών καταστάσεων που έχουν καταντήσει σίριαλ, ο κ. Βακάρος είπε ότι ελπίζει πως την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα έως την Τετάρτη, θα δημοσιευτούν. Καταλόγισε ξανά ευθύνες στον ορκωτό για την καθυστέρηση, είπε πως έχουν σταλεί υπογεγραμμένες στον ορκωτό λογιστή με τον οποίο είναι σε επικοινωνία και αναμένει το πιστοποιητικό ελέγχου. «Η προσπάθεια είναι να δούμε τι πιστοποιητικό ελέγχου θα πάρουμε», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη:

ACS: Το φθινόπωρο ανοίγει τις πύλες του το logistics hub των 40 εκατ.

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Toυρισμός: Εκτίναξη κρατήσεων από Βρετανία σε «πορτοκαλί» χώρες – Τριπλασιάστηκαν για Ελλάδα