Για εκτίναξη κρατήσεων των Βρετανών τουριστών σε «πορτοκαλί» χώρες – ανάμεσά τους και η η χώρα μας – κάνουν λόγο οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, επισημαίνοντας ότι, με την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους, έσπευσαν να κλείσουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Easy Jet, μόλις ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι πλέον δεν χρειάζεται η αυτοαπομόνωση των Βρετανών τουριστών που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κ.α), οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 400%.

Οι κρατήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News» με τη χώρα να εμφανίζεται ως η πιο κερδισμένη από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Aπό τις 19 Ιουλίου, «Ημέρα Ελευθερίας» για τους Βρετανούς με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον να έχει προαναγγείλει την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid, οι Βρετανοί θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε «πορτοκαλί» χώρες δίχως να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι (και με πόσα) αγοράζουν βίλες και διαμερίσματα στο Ελληνικό, οι τραπεζίτες τρέμουν τα νέα φέσια, η ταλαίπωρη ΕΤΑΔ και οι πιέσεις για ΔΕΠΑ Υποδομών 

Ολική μεταμόρφωση για το πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας – Νέος ένοικος η Webhelp Hellas (pics)

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη