Σε περιπέτεια που περιλαμβάνει πτώχευση και πλειστηριασμό ακινήτου του έχει εμπλακεί ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για χθες Πέμπτη 9 Μαΐου είχε προγραμματιστεί και διενεργήθηκε πλειστηριασμός για ακίνητό του στην περιοχή της Βούλας.

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα το οποίο απέκτησε λόγω κληρονομιάς από τη μητέρα του.

Στη σχετική «διακήρυξη εκποίησης ακινήτου με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό» γίνεται λόγος για «οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα), η οποία ανήκει στην πτωχευτική περιουσία του κ. Γεωργίου Κιμούλη». Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το εν λόγω ακίνητο δεν αποτελεί τον τόπο διαμονής-κατοικίας του ηθοποιού.

Επισπεύδουσα της διαδικασίας ήταν η δικηγόρος Αθηνών Νικολέττα Βλασσιώτου «με την ιδιότητα της Συνδίκου της Πτώχευσης, που ορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 6233/2022 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών – 15ο Τμήμα, του κ. Γεωργίου Κιμούλη.., ο οποίος κηρύχθηκε σε πτώχευση με την ίδια ως άνω Απόφαση του Εφετείου Αθηνών», όπως αναφέρεται.

Το ακίνητο στη Βούλα

Πρόκειται ειδικότερα για μια αυτοτελή, ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) που ανήκει στην πτωχευτική περιουσία του Γιώργου Κιμούλη κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και συγκεκριμένα το υπ’ αριθμόν τρία διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται σε μία πολυκατοικία κτισμένη σε οικόπεδο στη θέση «Βούλα», της Κοινότητας Βούλας, της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, και επί της οδού Παπαρρηγοπούλου αριθμός 15 (πρώην 9).

Το διαμέρισμα αποτελείται από σαλόνι, γραφείο, κοιτώνα, λουτρό (wc), κουζίνα και εξώστη προς την ανατολική πλευρά και έτερο προς την δυτική πλευρά, ενώ έχει εμβαδό 47,59 τ.μ. Κατά τον τίτλο κτήσης το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί η πολυκατοικία έχει έκταση 702,29 τ.μ. και βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ελευθερίας.

Το εν λόγω διαμέρισμα περιήλθε στον Γιώργο Κιμούλη με κληρονομία εκ διαθήκης της μητέρας του Μαρίας Βραχνού, η οποία απεβίωσε στις 17.03.2009 και άφησε την από 17.09.2008 ιδιόγραφη διαθήκη της. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στοιχεία ο δημοφιλής ηθοποιός αποδέχθηκε την κληρονομιά τον Μάϊο του 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Μαρία Βραχνού-Κιμούλη, ήταν μια αριστοκρατική γυναίκα και σπουδαία νομικός. Όπως είχε αποκαλύψει μάλιστα ο Γ. Κιμούλης σε παλαιότερη συνέντευξή του, η μητέρα του ήταν η πρώτη γυναίκα δικηγόρος που δίκασε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η τιμή πρώτης προσφοράς

Ο πλειστηριασμός του διαμερίσματος στη Βούλα διενεργήθηκε χθες με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 148.500 ευρώ το οποίο αποτελεί τη μέση τιμή των εκτιμήσεων των προσληφθέντων πιστοποιημένων εκτιμητών, εκ των οποίων ο πρώτος όρισε ως αγοραία αξία της οριζόντιας ιδιοκτησίας το ποσό των 155.000 ευρώ και ο δεύτερος το ποσό των 142.000 ευρώ. Ωστόσο κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών και το πιθανότερο είναι ότι θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Κιμούλης διατηρεί ατομική επιχείρηση που συστάθηκε από τον Απρίλιο του 1989, με αντικείμενο τις υπηρεσίες ηθοποιού και «θεατρικών και λοιπών δημοσίων θεαμάτων».

Γεννημένος πρωταγωνιστής

Ο Γ. Κιμούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και, κατά γενική παραδοχή, υπήρξε ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός της γενιάς του. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα «Ελεύθερο Θέατρο» και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια». Ακολούθησαν μέχρι σήμερα δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες πρωταγωνίστησε ή σκηνοθέτησε.

«Ενεργός» πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς, το 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θέση από την οποία παραιτήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Τον Ιανουάριο του 2021, στα πλαίσια του ελληνικού Me Too, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αρχικά και αργότερα και άλλες ηθοποιοί τον κατηγόρησαν για αντιεπαγγελματική και κακοποιητική συμπεριφορά. Ακολούθησε η διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον Απρίλιο του 2022, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του. Η όλη υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη

Κίνητρα για να «μεγαλώσουν» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Τι περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός

ΤΙΤΑΝ: Οι υπεραξίες από το IPO της TITAN America, οι επενδύσεις και το μέρισμα 

«Έξυπνοι Μετρητές»: Ο ΔΕΔΔΗΕ… προθερμαίνεται για την εγκατάστασή τους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ