Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, Volvo, ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί στην προσφορά και τα lockdowns που συνεχίζονται για τον κορωνοϊό στην Κίνα, έπληξαν τις παραδόσεις λιανικής και την παραγωγή στο β΄ τρίμηνο και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις πωλήσεις λιανικής στο γ΄ τρίμηνο, αν και η ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων τόνισε πως τώρα αναμένει αξιοσημείωτη βελτίωση στην κατάσταση της προσφοράς, με την παραγωγή να επιστρέφει δυναμικά τον Ιούνιο, και υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η ομαλοποίηση θα συνεχιστεί, αναμένει σταδιακή αύξηση της παραγωγής τους επόμενους μήνες.

Ως αποτέλεσμα, η Volvo Cars αναμένει ότι οι όγκοι χονδρικής για το 2022 θα είναι καλύτεροι από ό,τι το 2021, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jim Rowan.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 8,94 δισ. κορόνες (873,7 εκατ. δολάρια) από τα 2,5 δισ. κορόνες, καθώς τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,9 δισ. κορόνες. Τα έσοδα μειώθηκαν 1,7% στα 71,3 δισ. κορόνες., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 3 δισ. κορόνων και έσοδα 70,73 δισ. κορόνων.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση 0,50% στα επιτόκια – Πώς επηρεάζεται η ζήτηση

Υδρογονάνθρακες: Με ισχυρό leader την αμερικανική ExxonMobil οι έρευνες στην Κρήτη

Europa Park: Το 2ο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα στον κόσμο σε οροφή σταδίου