Επιχειρήσεις

VW: Μπορεί να χάσει έως και 2,7 εκατ. πωλήσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2030

  • newsroom


Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε η VW ως παράδειγμα, για να υπογραμμιστεί το ότι όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολία με τη ζήτηση.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι διαρκώς αυξανόμενη και από τη μελέτη προκύπτει πως όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την κάλυψη των αναγκών από τις κατά τόπους αγορές.

Παρόλο που ο Όμιλος Volkswagen βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροδότησης με μια ταχέως αναπτυσσόμενη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, μια νέα μελέτη από το Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινήτου (CAM) αποκαλύπτει πως στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη ζήτηση.

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης μελέτης ο Όμιλος VW χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα, για να υπογραμμιστεί το ότι όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν δύσκολα την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα που στο άμεσο μέλλον αναμένεται να διογκωθεί ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto