Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο τομέας σωλήνων χάλυβά της, ανέλαβε σύμβαση από την Woodside Energy, διαχειριστή του κοιτάσματος σε μεγάλο βάθος Trion, για την κατασκευή και προμήθεια περίπου 118 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW).

Το πεδίο Trion βρίσκεται στη ζώνη Perdido Fold Belt του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 180 χλμ. από τις ακτές του Μεξικού και 30 χλμ. νότια των θαλάσσιων συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή νέα ανάπτυξη, έτοιμη να αποτελέσει το πρώτο έργο μεγάλου βάθους, από τα νερά του Μεξικού, με προοπτική σύνδεσης και μελλοντικών κοιτασμάτων με τις εγκαταστάσεις του. Το Trion είναι μια σύμπραξη μεταξύ των Woodside Petróleo Operaciones de México, Sociedad de Responsabilidad Limitada de Capital Variable (60%, Χειριστής) και Pemex Exploración y Producción (40%).

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα υποθαλάσσιο σύστημα αγωγών, συνδεδεμένο με μια πλωτή μονάδα παραγωγής (FPU), που θα συνδεθεί με μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FSO), διασφαλίζοντας αποτελεσματική εξόρυξη και επεξεργασία των ενεργειακών πόρων.

Σημαντικό ορόσημο

Η ανάθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην παρουσία της Σωληνουργεία Κορίνθου στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς οι πελάτες της αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα των λύσεων συγκολλημένων σωλήνων της Σωληνουργεία Κορίνθου σε κρίσιμες υποθαλάσσιες εφαρμογές.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει την εφαρμογή εξωτερικής αντιδιαβρωτικής επένδυσης και την εξωτερική επένδυση βάρους σκυροδέματος (CWC), που θα πραγματοποιηθούν στην ίδια τοποθεσία με την παραγωγή των σωλήνων. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση εξασφαλίζει βέλτιστο ποιοτικό έλεγχο και αποτελεσματικότητα σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής και επένδυσης των σωλήνων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιλεγεί από την Woodside Energy για το υποθαλάσσιο έργο Trion», δήλωσε ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου. «Η ανάθεση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις των ενεργειακών εξελίξεων μεγάλου βάθους. Ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο».

Η Woodside Energy είναι παγκόσμια εταιρεία ενέργειας με έδρα την Αυστραλία και ενεργή παρουσία σε τρεις ηπείρους για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και την επιδίωξη νέων ενεργειακών ευκαιριών. Στο Μεξικό, η Woodside Energy προχωρά το έργο Trion στον Κόλπο του Μεξικού και ανακοίνωσε επίσης συμφωνία με την Mexico Pacific Limited για την αγορά 1,3 εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ετησίως για 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Τι αλλάζει για τις επιλογές των επενδυτών μετά τις γαλλικές εκλογές (γράφημα)

Στις αγορές με πράσινο ομόλογο βγαίνει η Τράπεζα Πειραιώς

Βραχυχρόνια μίσθωση: Πάνω από €200 η μέση τιμή για μία βραδιά (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ