Επιχειρήσεις

Ξανά προς πώληση με 6,95 εκατ. τα παλιά γραφεία τoυ ομίλου Αλλαμανή στον Κηφισό

  • newsroom


Το ακίνητο στις αρχές της δεκαετίας του ‘00 στέγαζε τα γραφεία του εισηγμένου ομίλου Alfa Alfa Holdings του Απόστολου Αλλαμανή, και στη συνέχεια περιήλθαν με την κατάρρευση του ομίλου, στα χέρια της ATE Leasing

Μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας βγαίνει ξανά προς πώληση το κτίριο γραφείων στη λεωφόρο Κηφισού που στέγαζε στο μακρινό παρελθόν τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Αλλαμανή στον Κηφισό. Η τιμή της πρώτης προσφοράς, όπως αυτή έχει οριστεί βάσει της διαδικασίας αντιστοιχεί σε 6,95 εκατ. ευρώ για το συγκρότημα γραφείων που περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα κτίρια μαζί με 92 θέσεις στάθμευσης.

Η PQH, ως ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ Leasing βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία το συγκρότημα επί της λεωφόρου Κηφισού 92 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, συνολικής επιφάνειας σχεδόν 6.000 τ.μ. σε οικόπεδο 7,2 στρεμμάτων. Το ακίνητο, στο μακρινό παρελθόν, στις αρχές της δεκαετίας του ‘00 στέγαζε τα γραφεία του εισηγμένου ομίλου Alfa Alfa Holdings του Απόστολου Αλλαμανή, και περιήλθαν στη συνέχεια, με την κατάρρευση του ομίλου, στα χέρια της ATE Leasing.

Η πρόσκληση υποβολής προσφοράς αναρτήθηκε τώρα ξανά από την PQH και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους έως το τέλος του μήνα, στις 28 Ιουνίου. Το συγκρότημα των 4 κτιρίων γραφείων, όπου στεγάζονταν για μία περίοδο και τα γραφεία θυγατρικών του ομίλου της Αγροτικής, θεωρείται ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο μοντέρνα κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισού.

Η PQH είχε προσπαθήσει να πουλήσει ξανά το συγκρότημα παλιότερα αλλά και στις αρχές του τρέχοντος έτους χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που στην περίοδο κατά την οποία ορίστηκε η προηγούμενη ηλεκτρονική δημοπρασία ήταν διάχυτη η αβεβαιότητα αναφορικά με την πορεία της αγοράς ακινήτων και ειδικότερα της αγοράς των γραφείων λόγω και των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της τηλε-εργασίας.

Τώρα, αν και η αβεβαιότητα παραμένει, διαφαίνεται ότι η ζήτηση ειδικά για σύγχρονους χώρους γραφείων είναι απτή λόγω και της έλλειψης προσφοράς αυτοτελών κτιρίων γραφείων, έστω κι αν θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό τους με «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Αραβικό ενδιαφέρον για το «μικρό Ελληνικό» – Οι επαφές της DAMAC Properties στην Αθήνα για τις Γούρνες (pics)

Τα τερτίπια του Πόλσον, η Petra της Eurobank με τα 150 ακίνητα και το νέο επεισόδιο στην Creta Farm 

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου