Ζημιές 663 εκατ. δολαρίων εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο του 2022 η Boeing, καθώς τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνέχισαν να επηρεάζουν τα μεγέθη της εταιρείας, παρά το rebound στις πωλήσεις αεροσκαφών. 

Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, οι προσαρμοσμένες ζημιές διαμορφώθηκαν σε 1,75 δολάριο/μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για προσαρμοσμένα κέρδη 0,26 δολαρίου/μετοχή. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το αρνητικό μέγεθος οφείλεται στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στις ελλείψεις εργαζομένων, δύο παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά στην παραγωγή. 

Από την άλλη πλευρά, επωφελούμενη από την ανάκαμψη του κλάδου των αεροπορικών ταξιδιών, η αμερικανική εταιρεία παρήγαγε ταμειακές ροές 3,1 δισ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Για το σύνολο του 2022, δε, οι ταμειακές ροές ανήλθαν σε 2,3 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2018 και τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα των Boeing 737 Max, τα οποία οδήγησαν σε καθήλωση του στόλου για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Διαβάστε επίσης

Ο ΣυΡιζΑΜΜΟΣ, οι εκλογές, το CVC και η Vodafone, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, τα χρέη και ο πλειστηριασμός

Οι ιστορίες πίσω από τα νυφικά που έγραψαν ιστορία και το τελευταίο προπύργιο του κιτς

Πόσα χρήματα έχουν οι Ρότσιλντ – Αυτά είναι τα πλουσιότερα μέλη της οικογένειας