Ευρώπη

Αυστρία: Πακέτο 1,7 δισ. στα νοικοκυριά για την ενεργειακή κρίση

  • newsroom


Η Αυστρία προμηθεύεται περίπου το 80% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία, αν και καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες σε ποσοστό άνω του 60% από την υδροηλεκτρική ενέργεια

Πακέτο μέτρων ύψους 1,7 δισ. ευρώ για να βοηθήσει νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα  ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό σε 300 ευρώ μιας προγραμματισμένης εφάπαξ ενίσχυσης 150 ευρώ για τους ανέργους και την εισαγωγή εφάπαξ καταβολής 150 ευρώ σε νοικοκυριά που καταβάλλουν το μέγιστο επίπεδο υποχρεωτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε ο Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Αυτά είναι τα πρώτα από πολλά μεμονωμένα βήματα που θα γίνουν. Το κρίσιμης σημασίας ζήτημα είναι αυτά τα 1,7 δισεκατομμύρια (ευρώ) να μεταβιβαστούν γρήγορα στον κόσμο και αποτελούν κατά την άποψή μας ένα πρώτο βήμα. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις», σημείωσε.

Οι τιμές ενέργειας αυξάνονται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, αν και η χώρα στηρίζεται σε ποσοστό άνω του 60% στην υδροηλεκτρική ενέργεια και μόνον σε ένα 14% στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με την εθνική ρυθμιστική αρχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου E-Control.

Η Αυστρία προμηθεύεται ωστόσο περίπου το 80% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία.

Η Ευρώπη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ρωσικό αέριο, οι προμήθειες του οποίου ήταν χαμηλότερες από το συνηθισμένο αυτόν τον χειμώνα. Οι φόβοι ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία, κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό, έχουν επίσης συμβάλει στην άνοδο των τιμών.

Διαβάστε ακόμα:

Ο «χάρτης» του κατώτατου μισθού στην ΕΕ: Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα, τι αλλάζει μετά την αύξηση (γραφήματα)

Παράταση στις συνταγές και στα παραπεμπτικά για εξετάσεις – Η νέα ημερομηνία

Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο με γαλλικό …άρωμα και 33,4 εκατ. απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας