Έφυγε από τη ζωή ο Πάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρος από το 2008 της ιστορικής εταιρείας του Τορίνο που σε 90 χρόνια ιστορίας έχει δημιουργήσει πάνω από 600 μοντέλα, από τα πιο διάσημα στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με τη μοναδική ιταλική φινέτσα στη μετακίνηση, καθώς, εκτός από κάποια από τα σημαντικότερα και ομορφότερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, ο οίκος σχεδίασε και τους συρμούς του τραμ της ελληνικής πρωτεύουσας– κάτι που άλλωστε αναγράφεται σε αυτούς ως «τίτλος τιμής».

Ο Πάολο Πινινφαρίνα, γιος του Ιταλού γερουσιαστή Σέρτζιο Πινινφαρίνα και εγγονός του ιδρυτή, Μπατίστα Πινίν-Φαρίνα ανέλαβε το «τιμόνι» του ιστορικού σχεδιαστικού οίκου το 2008. Είχε προηγηθεί ο τραγικός θάνατος του αδελφού του, Αντρέα, σε τροχαίο δυστύχημα στο Τορίνο με μια βέσπα.

Το Τορίνο είναι η πόλη που γεννήθηκε -αλλά και πέθανε- ο Πάολο Πινινφαρίνα, ο οποίος είχε θητεύσει ως Program Manager στη General Motors και συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού στο Τορίνο.

Είχε βραβευθεί ως «Ιταλική προσωπικότητα της χρονιάς» από τη Γαλλία το 2011 για τη συμβολή του στην επιτυχία του προγράμματος Autolib «ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοινής χρήσης» για την πόλη του Παρισιού, ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος της ASI (Automotoclub Storico Italiano) ως το 2023.

Διαβάστε ακόμη

Ιστορική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η κλιματική αλλαγή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα – Υπόλογες οι κυβερνήσεις (tweets)

Δάνεια: οι δύο πυλώνες που έσωσαν την παρτίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις servicers για κόκκινα δάνεια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ