Αρκετά άτομα κατάφεραν να φύγουν από κατάστημα της Apple σε κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ, όπου ένοπλος κρατά ομήρους, σύμφωνα με ενημέρωση της ολλανδικής αστυνομίας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ολλανδική αστυνομία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Από νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί εκκένωσαν την πλατεία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του εμπορικού κέντρου του Άμστερνταμ και ζήτησαν από τους περίοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν προσπαθώντας να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας άνδρας με παντελόνι παραλλαγής και μαύρη κουκούλα να απειλεί με όπλο υπάλληλο του καταστήματος.

Στο Άμστερνταμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, καταγράφηκαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας το 2021, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των συσκευών που διατηρούν στα καταστήματα για να περιορίσουν τις απώλειες σε ανάλογες επιθέσεις. Ωστόσο, καμία από τις προηγούμενες ληστείες δεν σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανική κρίση: «Στο κόκκινο» ξανά οι τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και τροφίμων – Τι θα γίνει με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία

Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο κομμάτι της καινοτομίας

Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας