Ευρώπη

«Ανοίγουν» οι δουλειές στο Παρίσι λόγω Brexit – Ποιος κλάδος ωφελείται

  • newsroom


Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δίνουν μάχη για να προσελκύσουν επιχειρήσεις από το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit

«Ανοίγουν» οι δουλειές στην Πόλη του Φωτός καθώς 4.735 θέσεις εργασίας στον οικονομικό τομέα «μετακομίζουν» από τη Μ. Βρετανία στη Γαλλία, λόγω Brexit.

Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις του γαλλικού λόμπι Paris Europlace.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δίνουν μάχη για να προσελκύσουν επιχειρήσεις από το Λονδίνο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit, ιδίως στους κλάδους της τραπεζικής, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και άλλων εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το το Paris Europlace, οι θέσεις εργασίας προέρχονται από ομάδες που μετεγκαθίστανται στη Γαλλία ή από επενδυτικές αποφάσεις που ευνοούν τη χώρα και συνδέονται με το Brexit.

Ανέφερε, μάλιστα την JPMorgan και την ιαπωνική Nomura μεταξύ εκείνων που που στράφηκαν προς τη Γαλλία, αλλά και στις γαλλικές τράπεζες BNP Paribas και Societe Generale, οι οποίες δραστηριοποιούνται ευρέως στη Βρετανία.

Αν στους παραπάνω κλάδους προστεθεί και ο αριθμός των εργαζομένων στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της αυτοκινητοβιομηχανίας, τότε ο αριθμός των θέσεων εργασίας λόγω Brexit ανέρχεται φτάνει τις 9.516.

Διαβάστε ακόμη: 

Αποκαλυπτήρια για τη «νέα» Τράπεζα Πειραιώς – Τι θα γίνει στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση

Πρόταση για ρύθμιση 120 δόσεων με κούρεμα οφειλών

ΤτΕ: «Φρένο» βάζει ο κορωνοϊός στην άνοδο των τιμών γραφείων και καταστημάτων το α’ εξάμηνο