Ευρώπη

Bayer: Έκρηξη σε εργοστάσιό της στο Λεβερκούζεν – 5 αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες (upd)

  • newsroom


Η φωτιά ξεκίνησε από δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων - Η περιοχή έχει σκεπαστεί από τοξικό νέφος - Το χημικό πάρκο όπου εκδηλώθηκε η έκρηξη είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της Βayer στην περιοχή Μπίριγκ στην πόλη Λεβερκούζεν της δυτικής Γερμανίας την Τρίτη, εκτοξεύοντας καπνούς και αναγκάζοντας την αστυνομία να ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Πέντε άνθρωποι μέχρι στιγμής αγνοούνται, με τον αριθμό των τραυματιών να παραμένει αδιευκρίνιστος.

Τα σπίτια άρχισαν να τρέμουν καθώς η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο RTL.

«Κλείστε παράθυρα και πόρτες», προειδοποιούν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας τους κατοίκους της περιοχής.

Στο μεταξύ, τοξικό νέφος έχει καλύψει τον ουρανό του Λεβερκούζεν.

Μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το γερμανικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, το Λεβερκούζεν αλλά και οι πλησιέστερες περιοχές του βρίσκονται σε συναγερμό καθώς ένα μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό της γερμανικής πόλης.

Mέχρι στιγμής, τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα .

Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και στις δύο κατευθύνσεις.

Όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό καθώς υπάρχει προειδοποίηση από τις αρχές για «υψηλότατο κίνδυνο».

 

Διαβάστε ακόμη:

Κατώτατος μισθός: Σε ποιες περιπτώσεις θα αυξηθεί έως και 195 ευρώ το 2022

Επιδότηση Παγίων Δαπανών: Ανοίγει η πλατφόρμα για 31.000 επιχειρήσεις

Η μάχη για τα €500 εκατ. του online delivery και ο νέος «διεκδικητής»