Η μη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν έπειτα από βέτο της Αυστρίας, αποτελεί «μια κακή μέρα για την Ευρώπη», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή […] παλέψαμε για να διασφαλίσουμε ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα γίνουν δεκτές στη ζώνη Σένγκεν», δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο. «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από λάθος σε ευρωπαϊκούς, αλλά και γεωπολιτικούς όρους.

Αντί να υπερηφανευόμαστε που πετύχαμε μια καλή και δυνατή μέρα για την Ευρώπη, πρέπει να ισχυριστούμε ότι αυτή είναι μια κακή μέρα για την Ευρώπη», συμπλήρωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Αντιθέτως, δεν υπήρξε ομοφωνία στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, παρά τη θετική αξιολόγηση της Επιτροπής ότι οι δύο χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στη Σένγκεν.

Διαβάστε ακόμη

Ασταμάτητη η πολεμική μηχανή του Πούτιν παρά το πλαφόν στο πετρέλαιο

Cortina: Η Βασίλισσα των Δολομιτών είναι η πιο αγαπημένη χιονοδρομική πόλη της Ιταλίας

Βουλγαρία: Ανακλήθηκαν 12 «χρυσά διαβατήρια» τους τελευταίους 3 μήνες