Το τέλος της διαμάχης με τις πινακίδες οχημάτων ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο χαιρετίζει η ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς το ως θετικό βήμα.

«Η ΕΕ χαιρετίζει τις αποφάσεις του Κοσόβου και της Σερβίας να αναγνωρίσουν επίσημα το ένα τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων του άλλου και να καταργήσουν πλήρως το καθεστώς επικόλλησης βινιέτας.

Αυτή η απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την εφαρμογή της Συμφωνίας για την Πορεία προς την Εξομάλυνση, καθώς και των δεσμεύσεων του Διαλόγου του παρελθόντος σχετικά με την Ελευθερία της Μετακίνησης», τονίζει με δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτό «καταδεικνύει ότι είναι δυνατή η επίτευξη προόδου στην προώθηση της εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Κόσοβο και τη Σερβία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνέχισης της εργασίας στο πλαίσιο του διαλόγου που διευκολύνει η ΕΕ.

Αυτό αποτελεί επίσης ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την καλύτερη περιφερειακή και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία τελικά ωφελεί τους πολίτες της περιοχής», καταλήγει η δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τιτανικός των Βουνών: Πώς ένας σιδηροδρομικός σταθμός έγινε 5άστερο ξενοδοχείο

Johnson & Johnson: Ανακοίνωσε την εξαγορά της φαρμακευτικής Ambrx Biopharma έναντι $2 δισ.

Ουγγαρία: Νέοι κανόνες για τις εταιρείες που μειώνουν το μέγεθος στις συσκευασίες προϊόντων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ