Ενισχύει τη θέση της στον τομέα της φορτηγού ναυτιλίας η Αγγελική Φράγκου. Η πάρα πολύ καλή ναυλαγορά και οι ακόμη θετικότερες προοπτικές, προσελκύουν τους Έλληνες εφοπλιστές είτε να εισέλθουν στη φορτηγό ναυτιλία είτε να αυξήσουν το αποτύπωμά τους.

Η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά της Navios Maritime Partners L.P. συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου προχώρησε στην απόκτηση πέντε φορτηγών πλοίων εκ των οποίων τέσσερα Capesize και ένα Kamsarmax έναντι 182,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα δύο είναι νεότευκτα. Πρόκειται γα ένα Capesize που βρίσκεται υπό bareboat ναύλωση και θα παραδοθεί το β΄εξάμηνο του 2022 και ένα Kamsarmax ππου θα παραληφθεί το α΄εξάμηνο του 2023.

Τα άλλα τρία Capesize, τα Navios Azimuth, Navios Ray και Navios Bonavis, αποκτήθηκαν έναντι 88 εκατομμυρίων και θα ενταχθούν στον στόλο μέσα στον Ιούλιο του 2021.

Η Navios Partners διαθέτει στόλο από 94 συνολικά πλοία εκ των οποίων 56 είναι φορτηγά και 38 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας εννέα εκατομμυρίων τόνων dw.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

Όλο το σχέδιο για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ από φθινόπωρο – Το παρασκήνιο της συνάντησης με τις τράπεζες

Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους: Τι θα ισχύσει για εστίαση, θέατρα και αθλητισμό (vid)