Ευρώπη

Εμβόλιο: Η Sanofi ξεκινά την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021

  • newsroom
sanofi2


Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi αναμένεται να παραδώσει πάνω από 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Ευρώπη

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα ξεκινήσει η Sanofi την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech, με στόχο να παραδώσει πάνω από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας στη Γαλλία Ολιβιέ Μποζιγιό, δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL ότι η παραγωγή εμβολίου ανταγωνιστών γίνεται «για πρώτη φορά» στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

 Η Sanofi σήμερα το πρωί ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δώσει στην κοινοπραξία Pfizer/BioNTech πρόσβαση στις γραμμές παραγωγής από το καλοκαίρι του 2021, για να διευκολύνουν την παραγωγή του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα, διαδικασία που συναντά δυσκολίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Sanofi «θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ολιβιέ Μποζιγιό ανέφερε ότι «το διακύβευμα δεν είναι καθόλου οικονομικό, αλλά αφορά τη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό».

Τι θα συμβεί με το εμβόλιο της Sanofi

Ο Μποζιγιό υπεραμύνθηκε, εξάλλου, των στρατηγικών επιλογών της εταιρίας του, η οποία έχει επικριθεί έντονα για την καθυστέρηση στην παραγωγή του κυριότερου υποψήφιου εμβολίου της κατά του νέου κορωνοϊού.

«Η Moderna και η BioNTech έκαναν αυτή την επιλογή (της καινοτόμας τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA), επειδή επίσης ήταν η μοναδική τεχνολογία που είχαν. Εμείς είχαμε πολλές επιλογές. Επιλέξαμε κάτι το οποίο θα ελέγχαμε», είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη βρετανική GSK.

Όμως αυτό το εμβόλιο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2021, συνάντησε εμπόδια έπειτα από απογοητευτικές κλινικές δοκιμές. «Θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα», είπε ο Μποζιγιό.

«Θα διερευνήσουμε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού στα νέα στελέχη» του ιού, διευκρίνισε.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάκτωρ: Καταψηφίστηκε από το 88,41% η πρόταση Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου

Έρχονται οι πορτοκαλί… ντελιβεράδες της Skroutz – Πώς θα κάνουν τη διαφορά στο last mile

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις κάθε είδους στο ν/σ του ΥΠΟΙΚ