Ευρώπη

Ενεργειακή κρίση: Συντονισμένες ενέργειες από την ΕΕ ζητεί η Γερμανία

  • newsroom


«Είναι σημαντικό να ενεργούμε συντονισμένα σε όλη την Ευρώπη και εντός των ισχυόντων κανόνων της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

Να συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους για τα πιθανά μέτρα που θα ληφθούν με σκοπό να αντιμετωπιστει η ενεργειακή κρίση και οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, θέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

«Είναι σημαντικό να ενεργούμε συντονισμένα σε όλη την Ευρώπη και εντός των ισχυόντων κανόνων της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς σήμερα στο Βερολίνο.

«Οι τιμές στην ενέργεια και οι βραχυπρόθεσμες επιλογές δράσης θα παίξουν επίσης ρόλο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

«Η Καγκελάριος Μέρκελ συμμερίζεται τις ανησυχίες για την αύξηση των τιμών στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και τη βενζίνη και συμπάσχει με τους πληγέντες πολίτες. Η προσιτή τιμή της ενέργειας αποτελεί κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης», πρόσθεσε η Μαρτίνα Φιτς.

Παρέπεμψε δε σε μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί, όπως είναι η αύξηση του επιδόματος μετακίνησης των εργαζομένων, η μείωση της εισφοράς για την προώθηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και ή αύξηση του επιδόματος στέγασης.

Το επίδομα στέγασης αυξήθηκε στη Γερμανία τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου -μάλιστα από την πιο πρόσφατη θα επωφεληθούν 656.000 νοικοκυριά. Επίσης, για πρώτη φορά εισήχθη μια τακτική προσαρμογή του επιδόματος στέγασης, η οποία θα πρέπει τώρα να προσαρμόζεται κάθε δύο χρόνια, ανάλογα με την αύξηση του κόστους ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευές: Απειλή αναστολής δημοσίων και ιδιωτικών έργων λόγω ανατιμήσεων στα υλικά

Ριντ Χόφμαν στο BloombergTV: «Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο Facebook»

Κύπρος: Ανακαλούνται «χρυσά διαβατήρια» – Αφαιρείται η υπηκοότητα από 39 επενδυτές