Περίπου το 67% του πληθυσμού της ΕΕ (ηλικίας 16-74 ετών) αγόρασε αγαθά ή υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα. Το υψηλότερο ποσοστό στις ηλεκτρονικές αγορές καταγράφηκε σε τρεις περιφέρειες της Ολλανδίας (93%).

Γενικότερα, υπήρχε πολύ υψηλή τάση χρήσης ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχεδόν όλες τις περιφέρεις της Ολλανδίας, της Δανίας και της Σουηδίας. Τα χαμηλότερα ποσοστά ηλεκτρονικών αγορών καταγράφονται σε περιφέρειες της Βουλγαρίας (27%).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2021 περίπου το 58% του πληθυσμού της ΕΕ χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για τραπεζικές συναλλαγές. Τουλάχιστον το 90% των ανθρώπων έκανε χρήση διαδικτυακής τραπεζικής σε κάθε περιοχή της Δανίας, της Φινλανδίας, καθώς και σε 8 από τις 12 περιοχές της Ολλανδίας.

Τα χαμηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου (κάτω του 25%) καταγράφονται σε περιφέρειες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς και στην περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας.

Μία από τις πιο κοινές δραστηριότητες στο διαδίκτυο είναι η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα, για παράδειγμα, το Facebook, το Instagram, το TikTok ή το Twitter. Το 2021, σχεδόν τα 3/5 (57%) του πληθυσμού της ΕΕ συμμετείχαν σε κοινωνικά δίκτυα. Το ποσοστό συμμετοχής για νέους ηλικίας 16-29 ετών ήταν σχεδόν τετραπλάσιο (83%) από το αντίστοιχο ποσοστό για τους ηλικιωμένους ηλικίας 65-74 ετών (23%).

Διαβάστε ακόμη

Σούνακ: «Ενότητα ή θάνατος – Οι Συντηρητικοί αντιμέτωποι με υπαρξιακή απειλή» (tweets)

Οι αγορές «ψηφίζουν» Σούνακ – Μεγάλη πτώση στο κόστος δανεισμού της Βρετανίας

ΕΚΤ: Σχεδιάζει επιθετική αύξηση των επιτοκίων παρά τον κίνδυνο ύφεσης