Το μεγαλύτερο σε ευρωκοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της Ευρώπης είναι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, με βάση τα οριστικά αποτελέσματα των γαλλικών ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, η ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» εκλεγεί συνολικά 30 ευρωβουλευτές, τους περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο κόμμα κράτους – μέλους της ΕΕ.

Ακολουθούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, που μαζί με τους Χριστιανοκοινωνιστές έχουν 29 ευρωβουλευτές.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτα», δήλωσε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους του, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. «Το σημείο αναφοράς της δουλειάς μας θα πρέπει τώρα να είναι η βελτίωση του κλίματος μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές», συνέχισε ο Όλαφ Σολτς και παραδέχθηκε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κακό και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα».

Ο Καγκελάριος εστίασε ιδιαίτερα στις ψήφους υπέρ ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες. «Πρέπει να ανησυχούμε για αυτό. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε και καθήκον μας είναι να προσπαθούμε πάντα να το περιορίζουμε», δήλωσε. Υπάρχει όμως στην Ευρώπη, συνέχισε, «σαφής πλειοψηφία για τα κόμματα που είναι σταθερά προσηλωμένα στη δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία, ο Όλαφ Σολτς απέφυγε να απαντήσει, εξήγησε πάντως ότι «αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτόν τον μήνα -αποφασίζουμε επομένως γρήγορα» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς πολύ.

Διαβάστε ακόμη

Καύσωνας: Τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο στο Δημόσιο – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Tesla: Eνα βήμα πιο κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα μετά τη συμφωνία με την Baidu

Shein: Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων αντιδρούν στην ένταξή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ