Ενάντια στην είσοδο της Shein, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καλούν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξαιτίας των συνθηκών παραγωγής και εργασίας που επικρατούν στην αλυσίδα γρήγορης μόδας.

Σε έκκλησή τους προς τη βρετανική κυβέρνηση, οι ακτιβιστές επικαλούνται έρευνα από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Public Eye, η οποία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που παράγουν ενδύματα για τη Shein συνήθως εργάζονται πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα.

Ακόμη, η έρευνα δείχνει με στοιχεία ότι υπάρχει καταναγκαστική εργασία στην περιοχή των Ουιγούρων στην Κίνα, αλλά και την «οικειοποίηση σχεδίων», η οποία έχει οδηγήσει σε μια σειρά αγωγών για αντιγραφή ρούχων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η επικεφαλής της οργάνωσης Labour Behind the Label, Alena Ivanova, αντιτάχθηκε στην ένταξη της Shein στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαφάνεια σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού και τις ηθικές αξίες της.

Επίσης, ο επικεφαλής του σωματείου UNI Global Union, Mathias Bolton, που εκπροσωπεί τις βιομηχανίες παροχής υπηρεσιών ανά τον κόσμο, δήλωσε: «Η Shein δεν θα έπρεπε να ανταμείβεται με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή οπουδήποτε αλλού, δεδομένης της έλλειψης διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού της και των σοκαριστικών αναφορών για σοβαρές παραβιάσεις της εργασίας».

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αφού το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC), στα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται οι Burberry, Mulberry και η εταιρεία μόδας της Βικτόρια Μπέκαμ, προειδοποίησε ότι μια πιθανή εισαγωγή της Shein στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποτελεί σημαντική ανησυχία για τον κλάδο.

Εκπρόσωπος της Shein δήλωσε ότι η εταιρεία «εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στην καταναγκαστική εργασία» και ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Eνα βήμα πιο κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα μετά τη συμφωνία με την Baidu

“Ενα λουκάνικο Volkswagen παρακαλώ” – Τα προϊόντα των αυτοκινητοβιομηχανιών

Φυσικό αέριο: Σε ιστορικά χαμηλό ετήσιο επίπεδο η παραγωγή της Gazprom το 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ