Ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία της τεχνολογίας πλήρως αυτόνομης οδήγησης (FSD) στην Κίνα βρίσκεται η Tesla, αφού έκλεισε συμφωνία με την Baidu για την αναβάθμιση του λογισμικού χαρτογράφησης.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε το Σάββατο (8/6) ότι παρέχει για τα αυτοκίνητα της Tesla υπηρεσίες πλοήγησης σε επίπεδο λωρίδας, το οποίο μπορεί να δίνει στους οδηγούς λεπτομερείς πληροφορίες για την ενίσχυση της ασφάλειας, όπως συστάσεις πριν από τις στροφές.

Κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Έλον Μασκ στην Κίνα, στα τέλη Απριλίου, οι ειδικοί δήλωσαν ότι ένα από τα βασικά εμπόδια σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της κυβερνητικής έγκρισης για την ανάπτυξη του λογισμικού FSD της Tesla, ήταν η επίτευξη μιας συμφωνίας χαρτογράφησης και πλοήγησης με την Baidu.

«Με την υποστήριξη της αναβάθμισης του λογισμικού της Baidu, η πλοήγηση της Tesla μπορεί να αποδίδει με ακρίβεια τις αλλαγές λωρίδας στον δρόμο, στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης ανά πάσα στιγμή, προχωρώντας από την παροχή καθοδήγησης σε επίπεδο δρόμου, στην παροχή καθοδήγησης σε επίπεδο λωρίδας», ανέφερε η Baidu στην ανακοίνωσή της.

Όπως υπενθυμίζει το CNN, η κινεζική απάντηση στην Google παρέχει υπηρεσίες χαρτογράφησης στην Tesla από το 2020. Ωστόσο, πριν από την ανακοίνωση του Σαββάτου, οι υπηρεσίες της περιορίζονταν σε πληροφορίες «επιπέδου δρόμου», οι οποίες δεν είναι εξίσου ακριβείς με την πλοήγηση σε επίπεδο λωρίδας.

Μία μέρα νωρίτερα, η Tesla είχε ξεκινήσει τη νέα αναβάθμιση του λογισμικού της για τους χρήστες που βρίσκονται σε αστικές περιοχές στην Κίνα -τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο- ανακοινώνοντας στο WeChat ότι τέτοιες λεπτομερείς πληροφορίες για τους δρόμους διατίθενται για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμη

Entersoft: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Unity – Στα €8 ανά μετοχή το τίμημα

“Ενα λουκάνικο Volkswagen παρακαλώ” – Τα προϊόντα των αυτοκινητοβιομηχανιών

Φυσικό αέριο: Σε ιστορικά χαμηλό ετήσιο επίπεδο η παραγωγή της Gazprom το 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ