Ευρώπη

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 21 ετών ο σύνθετος δείκτης PMI

  • newsroom


Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2006 στις 60,4 μονάδες από 58,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 21 ετών αναπτύχθηκε τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη καθώς η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για την ανάσχεση της πανδημίας δίνει νέα ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε τον Ιούλιο στις 60,6 μονάδες από 59,5 μονάδες τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η IHS Markit. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση από τον Ιούλιο του 2000, ενώ ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters.

“Η Ευρωζώνη γνωρίζει μια καλοκαιρινή έκρηξη ανάπτυξης καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την καταπολέμηση του ιού οδήγησε την ανάπτυξη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 ετών”, σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2006 στις 60,4 μονάδες από 58,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε ελαφρώς μετά το ιστορικό υψηλό του Ιουνίου στις 62,6 μονάδες από 63,4.

Διαβάστε ακόμη:

Κικίλιας: Νέα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για ραντεβού εμβολιασμών (Vid)

Κορυφαίο Πανεπιστήμιο πληρώνει φοιτητές Ιατρικής για να… αναβάλουν τις σπουδές τους

Eurobank: Απέκτησε ποσοστό 9,9% στην Ελληνική Τράπεζα