Ευρώπη

Φον ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα το NextGenerationEU θα φέρει 5G και θα συνδέσει όλη τη χώρα

  • newsroom


Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, το NextGenerationEU θα επενδύσει σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή που θα συνδέσει όλη τη χώρα

Στα οφέλη που θα έχουν τα κράτη – μέλη από το NextGenerationEU αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Brussels Economic Forum.

«Για παράδειγμα, στην Ελλάδα το NextGenerationEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G και θα επενδύσει σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή που θα συνδέσει όλη τη χώρα», επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Επιπλέον, ανέφερε: «Στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις, προβλέψαμε ότι η οικονομία μας θα αναπτυχθεί 4,2% αυτή τη χρονιά και 4,4% το 2022».

Τόνισε δε ότι «τα νούμερα φαίνονται όλο και καλύτερα όσο προχωράει η χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι σε 18 μήνες από τώρα, όλα τα 27 κράτη μέλη θα έχουν επιστρέψει στον δρόμο, θα έχουν ανακάμψει από την κρίση. Κανείς δεν το περίμενε αυτό πριν από λίγους μήνες».

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι ο μηχανισμός SURE συνέβαλε στη διάσωση θέσεων εργασίας και εταιρειών και σημείωσε ότι ο στόχος είναι να εξοπλιστούν οι κοινωνίες, ώστε να είναι πιο ανθεκτικές και πιο ισχυρές.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι «τώρα επιτρέπει στις χώρες μας και στις οικονομίες μας να ανοίξουν ξανά».

«Πάνω από το 60% των Ευρωπαίων ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 41% είναι πλήρως εμβολιασμένο», τόνισε και προσέθεσε ότι η σελίδα θα γυρίσει όταν επιτευχθεί ανοσία παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: 8+1 αλλαγές για εφορίες, τελωνεία και επιχειρήσεις

Πώς είναι τοποθετημένοι στη θαλάσσια σκακιέρα οι «μεγάλοι» της ακτοπλοΐας

Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς: Μοίρασε πρόστιμα 24 εκατ. για τη Folli Follie – Τα 17 εκατ. στους Κουτσολιούτσους