Στην διάσκεψη της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπαλί της Ινδονησίας, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα διμερείς συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης η Μελόνι εξέφρασε την εγγύτητά της προς τον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας, με αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και «οι δυο ηγέτες επανέλαβαν την δέσμευσή τους να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Όπως αναφέρει η ιταλική κυβέρνηση «οι δυο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και για να ευνοηθεί η επίλυση της λιβυκής κρίσης» ενώ παράλληλα συζητήθηκε «η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία» και οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα..

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «στη διάρκεια της συνομιλίας (σ.σ.: η Μελόνι και ο Ερντογάν) συμφώνησαν να αξιοποιήσουν από κοινού τις ευρείες δυνατότητες της περιοχής της Μεσογείου».

Παράλληλα, στην συνάντηση της Μελόνι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, έγινε αναφορά στην σταθερότητα της Ατλαντικής Συμμαχίας και «στην εξαιρετική συνεργασία προς αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων, από την κοινή ασφάλεια μέχρι την οικονομική ανάπτυξη».

Όπως αναφέρει η ιταλική κυβέρνηση, «ο Μπάιντεν και η Μελόνι αναφέρθηκαν στις στενότατες διμερείς σχέσεις και στην βούληση ενίσχυσής τους. Παράλληλα, αντικείμενο συζήτησης της διμερούς αυτής συνάντησης ήταν «η στήριξη της Ουκρανίας, η σταθερότητα στην Μεσόγειο, στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, όπως και οι σχέσεις με την Κίνα».

Διαβάστε ακόμη

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους: Ποιοι δικαιούνται έξτρα επιδότηση – Νέα παράταση

To «κοινό μέτωπο» της Σ. Αραβίας κατά των ΗΠΑ για το πετρέλαιο

Α. Εξάρχου (Intrakat): Με joint venture η ανάπτυξη στις ΑΠΕ