Αντίθετο δηλώνει το 74% των πολιτών στη Γαλλία με την επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν να θέσει σε εφαρμογή με προεδρικό διάταγμα την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφύγει την παραπομπή του θέματος στην Εθνοσυνέλευση.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa-Backbone Consulting, την οποία δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εθνοσυνέλευση ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τη σχετική, αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, έξι στους δέκα πολίτες στη Γαλλία τάσσονται υπέρ της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων με στόχο την κατάργηση της αναμόρφωσης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των Γάλλων από τα 62, στα 64 χρόνια.

Τα συνδικάτα καλούν σε απεργία στις 23/3

Τα γαλλικά συνδικάτα σχεδιάζουν άλλη μία ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού για την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος ενός σωματείου απόψε.

«Το ενιαίο συνδικαλιστικό μέτωπο εξακολουθεί να ζητά την απόσυρση της μεταρρύθμισης και καλεί σε απεργία και διαδηλώσεις την επόμενη Πέμπτη, 23 Μαρτίου», είπε η Κατρίν Περέ, εκπρόσωπος του CGT, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αυτή θα είναι η ένατη ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδιτικού.

Διαβάστε ακόμη

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Ευάλωτες στην αύξηση των επιτοκίων κάποιες τράπεζες στην ΕΕ (upd)

Κομισιόν: Πράσινη ενέργεια made in the EU – Αυτές είναι οι προτάσεις

Εκλογές στην Τουρκία: Το κόμμα του Ερντογάν επιστρέφει στην «ορθόδοξη» οικονομική πολιτική