Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 56χρονος γιατρός στη Γαλλία, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι πούλησε τουλάχιστον 220 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, στην τιμή των 1.000 ευρώ έκαστο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή, οι φερόμενοι ως συνεργοί του γιατρού, μια 53χρονη γυναίκα και ένας 49χρονος άνδρας, και περίπου 20 «ασθενείς» τέθηκαν επίσης υπό κράτηση.

Ο γιατρός έχει το ιατρείο του στην κοινότητα Ζουανβίλ λε Πον, νοτιοανατολικά του Παρισιού, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ PCR.

Επιπλέον, κατέσχεσαν «περίπου 15 τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλές χιλιάδες ευρώ».

Όπως σχολίασε η αστυνομική πηγή, αυτές οι υποθέσεις πλαστογραφίας που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού αφορούν συχνά  σε «άτομα που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα […], κυβερνοπειρατές που χρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασης του γιατρού για να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά», όμως σπανίως «έναν γιατρό που επωφελείται οικονομικά».

Τον Ιούλιο, οι ερευνητές τέθηκαν σε συναγερμό λόγω της ύπαρξης ενός λογαριασμού στο Snapchat που πρότεινε πλαστά τεστ PCR και πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι έρευνες «κατέδειξαν ότι οι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ το ιατρείο».

Όπως εξηγεί η αστυνομική πηγή, οι περίπου 20 πελάτες που κρατούνται δεν αντιτίθετο ιδιαιτέρως στον εμβολιασμό, αλλά ήταν «η περίοδος του καλοκαιριού» που τους είχε κινητοποιήσει, καθώς «ορισμένες χώρες ζητούσαν έναν πλήρη εμβολιαστικό κύκλο και έτσι πλήρωναν υπέρογκα ποσά για να φύγουν για διακοπές».

Διαβάστε ακόμη

Κίνα – Ιαπωνία – Ελλάδα έχουν τους ακριβότερους εμπορικούς στόλους (infographic)

Τηλεργασία: Τι αποζημίωση δικαιούστε για εξοπλισμό και τηλεπικοινωνίες

Τουρκική λίρα: Πτώση χωρίς φρένα – Για πρώτη φορά η ισοτιμία 13 λίρες ανά δολάριο