Ευρώπη

Γαλλία: Σκαρφάλωσε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

  • newsroom


Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% για τον Δεκέμβριο, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος, με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις των τιμών που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Αναλυτικά, ο εναρμονισμένος με τις τιμές της ΕΕ, πληθωρισμός αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 3,4% (εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών) και σε μηνιαίο επίπεδο 0,2% (εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών).

Ο  εθνικός πληθωρισμός της Γαλλίας αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 2,8% για τον Δεκέμβριο, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εξάλλου, το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας διευρύνθηκε για τον Νοέμβριο σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 181 δισ. ευρώ από 171,6 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Διαβάστε ακόμη:

Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Μητσοτάκης: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό – «Ναι» σε διπλές κάλπες και αυτοδυναμία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Για ποιους δεν ισχύει η παράταση