Ευρώπη

Γερμανία: Ανάπτυξη 2,7% στο σύνολο του 2021

  • newsroom


Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σημείωσε υψηλότερο έλλειμμα στα 153,9 δισ. ευρώ

Αύξηση 2,7% σημείωσε το γερμανικό ΑΕΠ για το σύνολο του 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis). Τα στοιχεία είναι σε συμφωνία με τις προβλέψεις αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Στο μεταξύ, για το σύνολο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,6%, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση της Destatis. Ηταν η πρώτη χρονιά που επιβλήθηκαν πλήρη lockdown και αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της Covid.

Η ανάπτυξη 2,7% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ήρθε εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και των αυξημένων τιμών λόγω του πληθωρισμού στη Γερμανία, που βρίσκεται σε υψηλό πολλών δεκαετιών.

Υψηλότερο έλλειμμα

Η Γερμανία το 2021 είδε αύξηση στο καθαρό κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το έλλειμμα ανήλθε σε 153,9 δισ. ευρώ στα τέλη του έτους, από 145,2 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Πιο πίσω οι αποφάσεις για την εκ των προτέρων φραγή 5ψήφιων αριθμών

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών εν αναμονή της Fitch