Έρευνα στους κρατικούς σιδηροδρόμους διενεργούν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας, καθώς άγνωστοι έκοψαν καλώδια, σε μια ενέργεια που θεωρείται ως η δεύτερη δολιοφθορά σε βάρος της Deutsche Bahn σε διάστημα δύο μηνών.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, η γραμμή έκλεισε για μερικές ώρες μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την Κυριακή στο Έσεν της δυτικής Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συνέπειες ήταν πολύ περιορισμένες, καθώς η γραμμή χρησιμοποιείται μόνο από φορτηγά τρένα, έχει ελάχιστη κίνηση τις Κυριακές, ενώ μέχρι το βράδυ είχε επισκευαστεί πλήρως.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, τον Οκτώβριο κόπηκαν καλώδια οπτικών ινών σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει τρίωρη διακοπή στα δρομολόγια όλων των τρένων στη βόρεια Γερμανία και οι Αρχές να κάνουν λόγο για σαμποτάζ.

Η αστυνομία ανέφερε αργότερα ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα δολιοφθοράς με πολιτικά κίνητρα, αλλά δεν υπήρχε ένδειξη για εμπλοκή κάποιου ξένου κράτους στην υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

J.P. Morgan: Overweight και υψηλές τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες το 2023 (πίνακας)

Ανδρουλάκης στην Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: «Να αποτελέσει παρελθόν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ισπανία: Πιλοτικό πρόγραμμα ύψους €10 εκατ. για μείωση στις ώρες εργασίας