Ευρώπη

Γερμανία – κορωνοϊός: «Παγώνει» το σχέδιο για δωρεάν rapid test από 1η Μαρτίου

  • newsroom


Το νέο «φιάσκο» αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, μετά τα προβλήματα με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Στον «πάγο» τέθηκε προσωρινά το σχέδιο του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας για διάθεση δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό στους πολίτες από την 1η Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν» σε ό,τι αφορά το σχέδιο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, κατά τη διάρκεια του σημερινού «υπουργικού συμβουλίου κορωνοϊού», τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς έθεσαν στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν πολλά ερωτήματα, χωρίς να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

«Δεν γίνεται έτσι»

Έτσι, η Καγκελάριος αποφάσισε να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα έναρξη διάθεσης των τεστ, καθώς φέρεται να δήλωσε ότι «δεν γίνεται έτσι».

Το θέμα θα τεθεί εκ νέου κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει η Καγκελάριος με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 3 Μαρτίου, όπου θα συζητηθεί η στρατηγική σταδιακής άρσης των περιορισμών. Όπως επισημαίνει η Bild, το πιθανότερο είναι τα δωρεάν rapid test να συνδεθούν τελικά με τα μέτρα χαλάρωσης που θα αποφασιστούν για μετά τις 8 Μαρτίου.

Το νέο «φιάσκο» αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον Γενς Σπαν, μετά και τα προβλήματα με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. «Ο Γενς Σπαν ήταν προφανώς εκνευρισμένος. Μετά την αποτυχία με τα εμβόλια, ήθελε να λάμψει με τα τεστ και την 1η Μαρτίου», δήλωσε στη Bild ένας εκ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμη

Η συγχώνευση των λιμανιών Αμβέρσας- Zeebrugge πιέζει τον Πειραιά

Έγκριση για 319 επενδύσεις ύψους €2,5 δισ. – Ποια είναι τα μεγάλα πρότζεκτ που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο

Αλμπαϊράκ: Ο γαμπρός του Ερντογάν σπάει τη σιωπή του και απειλεί με μηνύσεις