Νέο πακέτο βοήθειας, κυρίως στρατιωτικής, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ θα παράσχει η Γερμανία στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, τους οποίους ζητεί επίμονα το Κίεβο.

Όπως δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει συγκεκριμένα διάφορους τύπους πυρομαχικών, καθώς είναι «αυτά που χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία».

«Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα στείλει πυραύλους κρουζ Taurus», πρόσθεσε ο υπουργός την παραμονή της Συνόδου των συμμάχων της Ουκρανίας στη Γερμανία.

«Προμηθεύουμε πρόσθετα πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα εκκαθάρισης ναρκών» και η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης, ενόψει του χειμώνα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τους πυραύλους Taurus, ο Μπόρις Πιστόριους υπογράμμισε ότι «το καθήκον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο σύνολό της είναι να ζυγίζει πολύ προσεκτικά κάθε παράδοση όπλων. Για αυτό, πρέπει να διευκρινιστούν πολλές πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές και τεχνικές πτυχές», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο.

Η χώρα φιλοξενεί αύριο (19.09.2023) στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν, στη νότια Γερμανία, διεθνή σύνοδο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας των συμμάχων της Ουκρανίας. Ωστόσο, όπως γράφει η Bild, ο Γερμανός υπουργός δεν θα μπορέσει να πάει στη Σύνοδο, γιατί είναι θετικός στον Covid-19.

Διαβάστε ακόμη

Ρέι Ντάλιο: Έρχονται αναταραχές στις αγορές – Κρατήστε για λίγο το ρευστό, μακριά από ομόλογα

Τρισδιάστατη εκτύπωση: Μετά τις μπριζόλες ήρθε στα σούπερ μάρκετ ο 3D σολομός (vid)

ΔΥΠΑ: Ρεκόρ πενταετίας στις αιτήσεις για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας – Αυξήθηκαν κατά 32%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ