Ευρώπη

Γερμανία: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας που σάρωσε στις εκλογές με 45,6%

  • newsroom


Τον αποκαλούν «Κασσάνδρα» και «προφήτη δεινών», οι φανατικοί αντιεμβολιαστές τον μισούν, κάποιοι τον απειλούν, ωστόσο οι περισσότεροι τον ακούν με προσοχή, καθώς οι προβλέψεις του συνήθως επαληθεύονται

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ο Καρλ Λάουτερμπαχ είναι πανταχού παρών στα τηλεοπτικά δίκτυα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξηγεί με ευφράδεια την επιδημιολογική εικόνα και κατά κανόνα προειδοποιεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν επαρκούν.

Πολλοί εκνευρίζονται μαζί του, τον αποκαλούν «Κασσάνδρα» και «προφήτη δεινών». Οι φανατικοί αντιεμβολιαστές τον μισούν, κάποιοι τον απειλούν.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, τον ακούν με προσοχή. Άλλωστε, οι προβλέψεις του συνήθως επαληθεύονται, έστω κι αν οι περισσότεροι θα επιθυμούσαν το αντίθετο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκλογική του περιφέρεια, το Λεβερκούζεν, ο Καρλ Λάουτερμπαχ εξελέγη για μία ακόμη φορά με το εντυπωσιακό ποσοστό του 45,6% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μόλις έγινε γνωστό ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) πρόκειται να στελεχώσει το υπουργείο Υγείας στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς, άρχισε στο Twitter μια ολόκληρη καμπάνια με σύνθημα «Θέλουμε τον Καρλ» (#WirwollenKarl).

Όλα αυτά δεν μπορούσε να τα αγνοήσει ο νέος Καγκελάριος. Παρουσιάζοντας τους σοσιαλδημοκράτες υπουργούς, τη Δευτέρα, ο Όλαφ Σολτς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο υπουργό Υγείας. «Η πανδημία δεν έχει περάσει ακόμη», τόνισε ο Σολτς. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να αναλάβει το υπουργείο Υγείας κάποιος που γνωρίζει πραγματικά το αντικείμενο και συγκεκριμένα ο Καρλ Λάουτερμπαχ. Αυτός θα το αναλάβει λοιπόν».

Διαβάστε τη συνέχεια στη DW