Ευρώπη

Γερμανία: Στα «ύψη» οι επενδύσεις παρά την υγειονομική κρίση

  • newsroom


Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 71,2 μονάδες από τις 61,8 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα

Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε πέρα από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη τον Φεβρουάριο χάρη στις προσδοκίες ότι η κατανάλωση θα απογειωθεί τους επόμενους μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, ενισχύοντας τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 71,2 μονάδες από τις 61,8 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να υποχωρήσει στις 59,6, ενώ ο Φεβρουάριος ξεπέρασε και την υψηλότερο πρόβλεψη των 68,0 μονάδων.

«Οι ειδικοί της χρηματοπιστωτικής αγοράς είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Είναι βέβαιοι ότι η γερμανική οικονομία θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης εντός των επόμενων έξι μηνών», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ZEW Άχιμ Βάμπαχ. «Η κατανάλωση και το λιανικό εμπόριο ιδιαίτερα αναμένεται να ανακάμψουν σημαντικά, συνοδευόμενα από υψηλότερες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -67,2 μονάδες από τις -66,4 ένα μήνα νωρίτερα. Αναλυτές προέβλεπαν να διαμορφωθεί στις -67,0 μονάδες.

Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε χθες ότι τα μέτρα του lockdown που στόχο έχουν να επιβραδύνουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη Γερμανία θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά οι προοπτικές για τις εξαγωγικές εταιρίες είναι συγκρατημένα αισιόδοξες. Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο καθώς οι ισχυρές εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα και τις ΗΠΑ βοήθησαν την οικονομία που πασχίζει να αναπτυχθεί κάτω από τους αυστηρούς περιορισμούς του lockdown.

Διαβάστε ακόμη:

«Μήδεια»: Μπλακ άουτ διαρκείας σε πολλές περιοχές της Αττικής – Σε δοκιμασία ο ΔΕΔΔΗΕ

Iσχυρό ενδιαφέρον για τους δύο Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Έρχονται τα family offices για golden boys που θα «αγοράζουν» Ελλάδα

Απόρρητο Απόρρητο