search icon

Ευρώπη

Γλίτωσε στο «τσακ» την ύφεση η Ιταλία

Παρ’ όλα αυτά, ο πληθωρισμός στη χώρα εξακολουθεί να είναι «τρέχει» ανεξέλεγκτα

Να αποφύγει -έστω και οριακά- την ύφεση κατάφερε στο α’ τρίμηνο του 2022 η Ιταλία, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων και στην τόνωση των εξαγωγών. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εθνική στατιστική αρχή, το ΑΕΠ της γειτονικής χώρα τελικά αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2021, παρά το γεγονός ότι η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για ύφεση 0,2%. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν μη τι άλλο, αποτελεί θετική είδηση για τον πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προσπαθεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης, μέσω της δημοσιονομικής χαλάρωσης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρώμη έχει ανακοινώσει μια σειρά μέτρων στήριξης όσων νοικοκυριών και καταναλωτών πλήττονται από τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα.  

Παρ’ όλα αυτά, ο πληθωρισμός στη χώρα εξακολουθεί να είναι «τρέχει» ανεξέλεγκτα, φθάνοντας τον Απρίλιο στο 6%, κοντά το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.   

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: Κόμβος τεχνολογίας η Ελλάδα – Οι συζητήσεις με Google και Meta (Facebook)

Η καλή εβδομάδα του Β.Μ, τα lear jets των Αράβων και τα πετρέλαια, τα σούπερ (μάρκετ) deals που χάλασαν και μια αγωγή (ακόμα) για το Λαγονήσι

Με θετικό πρόσημο ο όμιλος Ελλάκτωρ στο πρώτο τρίμηνο

Exit mobile version