Ευρώπη

Ifo: Θετικά μηνύματα για την πορεία της γερμανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο

  • newsroom


«Η γερμανική οικονομία είναι ισχυρή παρά το απαγορευτικό κυρίως λόγω της ισχυρής βιομηχανικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουστ

Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα αυξήθηκε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο καθώς ο βιομηχανικός τομέας τροφοδοτείται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρά τους περιορισμούς του lockdown, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε σε 92,4 από έναν αναθεωρημένο προς τα πάνω 90,3 τον Ιανουάριο. Μια δημοσκόπηση των αναλυτών του Reuters είχε δείξει την ανάγνωση του 90,5 τον Φεβρουάριο.

Η ανάγνωση ξεπέρασε ακόμη και στις υψηλότερες προβλέψεις της δημοσκόπησης. «Η γερμανική οικονομία είναι ισχυρή παρά το απαγορευτικό κυρίως λόγω της ισχυρής βιομηχανικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουστ.

Διαβάστε ακόμα

Προχωρά το 5άστερο project στα Αστέρια Γλυφάδας – «Πράσινο» από το ΥΠΑΝ

Έγκριση για 319 επενδύσεις ύψους €2,5 δισ. – Ποια είναι τα μεγάλα πρότζεκτ που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο

Το (επιτέλους) deal της Εθνικής με το CVC, το καυτό ενδιαφέρον για άδειες ηλεκτρονικού τζόγου και οι πρώτες… ψιλές Βορίδη – Πέτσα!

Απόρρητο Απόρρητο