Ευρώπη

Είναι επίσημο: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο αγγλικό ΕΣΥ

  • newsroom


Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά στην απόφαση της υποχρεωτικότητας, την ίδια ώρα που κανένα μέτρο περιορισμού της πανδημίας δεν υφίσταται στη χώρα. Αντιδράσεις από τα συνδικάτα.

Μετά από ένα ντιμπέιτ που διήρκησε αρκετούς μήνες, η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS England).

Οι εργαζόμενοι λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξουν τους ερχόμενους μήνες, ανάμεσα στον εμβολιασμό ή την απόλυση.

Ο μεγαλύτερος υγειονομικός οργανισμός της Ευρώπης – με περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους – θα γίνει ο δεύτερος κλάδος στην Αγγλία που του επιβάλλεται εμβολιασμός, μετά τους υπαλλήλους σε οίκους ευγηρίας, στους οποίους μάλιστα η διορία τελειώνει την Πέμπτη.

Τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Υγείας Σάντζιτ Τζάαβιντ είχε κάνει γνωστή τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να προστατευτεί το προσωπικό αλλά και οι ασθενείς».

Βέβαια, την ίδια ώρα, κανένα άλλο μέτρο περιορισμού της πανδημίας δεν υπάρχει στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για παράδειγμα οι μάσκες, δεν είναι υποχρεωτικές ούτε καν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ίδιο το NHS, πριν ένα μήνα είχε θέσει το ζήτημα της επαναφοράς κάποιων περιορισμών ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, κάτι που δεν βρήκε αντίκρισμα από την κυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σταθερά πάνω από 30.000 την ημέρα, ενώ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν καθημερινά τις 1.000.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην DW