Περίπου 30 ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα ταξιδέψουν σήμερα στην Ισλανδία για την πρώτη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης σε διάστημα σχεδόν 20 ετών.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να συμμετάσχουν είναι ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο ιδρύθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει στόχο να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και είναι ξεχωριστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό στα 46 μέλη του περιλαμβάνονται και χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς και παρατηρητές από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα συμμετάσχουν επίσης.

Τα μέλη του Συμβουλίου πρόκειται να συζητήσουν πώς μπορεί να λογοδοτήσει η Ρωσία για τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της γειτονικής χώρας. Η Ρωσία αποβλήθηκε από το Συμβούλιο αφού εξαπέλυσε πέρυσι την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Μεγαλύτερα πλεονάσματα, άλματα στην ανάπτυξη και στο βάθος… παροχές (πίνακας)

Deutsche Bank: Επιβεβαιώνει την καλή πορεία της Τράπεζας Πειραιώς – Στα €3 η τιμή στόχος

Ο Ερντογάν… ξανάρχεται (ξεσαλωμένος), το μισοάδειο ποτήρι του ΠΑΣΟΚ, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ο Ντομίνγκο στην Κρήτη και η Six Senses στους Πεταλιούς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ