Δεκατέσσερις διεθνείς πτήσεις με αναχώρηση ή προορισμό την Ισπανία ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας των πιλότων της εταιρείας easyJet στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ένα από τα συνδικάτα που κάλεσαν στην κινητοποίηση.

Η απεργία αυτή έρχεται να προστεθεί στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει άλλες εταιρείες από την αρχή του καλοκαιριού, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι Ισπανοί πιλότοι της easyJet έχουν προειδοποιήσει από την πλευρά τους για στάσεις εργασίας όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, από Παρασκευή έως Κυριακή.

Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό συνδικάτο των πιλότων αερογραμμών (Sepla), συνολικά 14 ακυρώσεις καταγράφηκαν έως το μεσημέρι (13:30 ώρα Ισπανίας).

Έξι από τις πτήσεις αυτές επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φτάσουν στη Βαρκελώνη, ενώ άλλες οκτώ είχαν προορισμό ή αναχώρηση την Πάλμα της Μαγιόρκας.

Την περασμένη εβδομάδα, η απεργία το Σαββατοκύριακο οδήγησε σε 36 ακυρώσεις.

Οι πιλότοι διεκδικούν την επαναφορά των συνθηκών εργασίας που είχαν πριν από την πανδημία και νέες διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Η απεργία της easyJet προστίθεται σε εκείνη που πραγματοποιούν τα πληρώματα αεροσκαφών της ιρλανδικής Ryanair, η οποία είχε έως σήμερα περιορισμένο αντίκτυπο στις πτήσεις, κυρίως με καθυστερήσεις παρά με ακυρώσεις.

Στις κινητοποιήσεις αυτές προστίθεται και εκείνη του πληρώματος καμπίνας της Iberia Express, θυγατρικής χαμηλού κόστους της ισπανικής Iberia, που σύμφωνα με το συνδικάτο USO (Συνδικαλιστική Ένωση Εργαζομένων) αναμένεται να διαρκέσει 10 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η Τράπεζα Κύπρου απέρριψε πρόταση εξαγοράς από τη Lone Star Funds

Φυσικό αέριο: Η Gazprom ανακοίνωσε το (τριήμερο) κλείσιμο του Nord Stream 1

«Βuy now, pay later» (BNPL): Κίνδυνος για νέες γενιές υπερχρεωμένων (πίνακες)