Ευρώπη

Ιταλία: Σε αναστολή εργασίας γιατροί και νοσηλευτές που δεν εμβολιάζονται

  • newsroom


Το ιταλικό υπουργείο Υγείας όρισε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην Ιταλία 45.753 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και υποδομές του τομέα της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό) δεν έχουν κάνει ακόμη  κάποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για το 2,36% του συνόλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας, Φιλίπο Ανέλι, έκανε γνωστό ότι δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλα τοπικά γραφεία του Συλλόγου, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι εγγεγραμμένοι του που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, μέχρις ότου τους χορηγηθεί σκεύασμα κατά του κορωνοϊού.

Η προσωρινή αυτή παύση από τα επαγγελματικά καθήκοντα θα ισχύει το πολύ μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το ιταλικό υπουργείο Υγείας, με απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο, όρισε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.

Εξάλλουν ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι από τις 28 Ιουνίου θα πάψει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους. «Ξεπερνάμε την υποχρέωση που αφορά την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε όλη την ‘λευκή ζώνη’, αλλά πάντα με σεβασμό στα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Σημειώνεται ότι από τις 28 Ιουνίου, όλη η Ιταλία θα αποτελεί «λευκή ζώνη». Προς το παρόν, όμως, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε περίπτωση συνωστισμού, ακόμη και όταν οι πολίτες στέκονται στην ουρά σε ανοικτούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη

Κινητή τηλεφωνία: Ανατροπή υπέρ των καταναλωτών – Τι αλλάζει

JP Morgan: Χαμηλώνει τη σύσταση σε «ουδέτερη» για τα ελληνικά ομόλογα

ΕΝΑΕ: Σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά